zpět » 2012

Žehnání nové kaple v Domově seniorů v Žatci

Žehnání nové kaple v Domově seniorů v Žatci Žehnání nové kaple v Domově seniorů v Žatci
úterý, 22 květen 2012 17:24
(0 hlasů)

Domov pro seniory v Žatci byl rozšířen o nové oddělení se zvláštním režimem (také pro nemocné s Alzheimerovou chorobou). Součástí nové budovy je i kaple Božího milosrdenství, která je důstojnějším a vhodnějším prostorem, než byla dosavadní společenská místnost, ve které se konávaly pravidelné bohoslužby.

V úterý dne 22. 5. 2012 přijel otec biskup Mons. Jan Baxant požehnat tuto novou kapli. V areálu domova pro seniory ho přivítal ředitel pan Josef Kolert, který projevil upřímnou radost z jeho návštěvy a neopomněl připomenout, že jeho manželka studovala v Litoměřicích.

Na začátku mše svaté, kterou koncelebroval otec biskup s vikářem P. Josefem Špačkem ze Žatce a P. Vilémem Štěpánem z Liběšic, požehnal novou kapli.  Ve své promluvě zdůraznil potřebu místa pro setkávání člověka s Bohem. Poděkoval panu řediteli Kolertovi za jeho vstřícnost při vytvoření tohoto krásného prostoru, který bude sloužit nejen klientům domova, ale také jejich zaměstnancům a lidem přicházejícím z města a toužícím po chvíli ztišení. Na závěr bohoslužby požehnal všem přítomným.

Po mši svaté ještě přijal pozvání k malému pohoštění, při kterém pohovořil se zaměstnanci a poděkoval jim za překvapivě milé přijetí. 

share this item
facebook googleplus linkedin rss twitter youtube
item hits
Přečteno 9447 krát
Naposledy změněno
čtvrtek, 11 leden 2018 09:22